Ø Καταναλώνουμε ποικιλία
φρούτων και λαχανικών.
Επιλέγουμε 5 μερίδες ημερησίως.
Ø Καταναλώνουμε ποικιλία δημητριακών.
Επιλέγουμε 6
μερίδες ημερησίως.
Ø Περιλαμβάνουμε στο διαιτολόγιο μας χαμηλά ή
ελεύθερα σε λίπος γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρι, όσπρια
και άπαχα πουλερικά.
Ø Επιλέγουμε λάδια με περιεκτικότητα
μικρότερη των 2
gr σε κορεσμένα λίπη όπως το ελαιόλαδο.
Ø Περιορίζουμε την κατανάλωση τροφών
πλούσιων θερμιδικά
και φτωχών σε θρεπτική αξία όπως τα αναψυκτικά και τα
γλυκά που περιέχουν
μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.
Ø Περιορίζουμε την κατανάλωση τροφών πλούσιων
σε
κορεσμένα και trans-λιπαρά οξέα και χοληστερόλη όπως
τα ολόπαχα
γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λιπαρά κρέατα
και παράγωγα τους και τα
υδρογονωμένα φυτικά έλαια.
Ø Καταναλώνουμε μέχρι 6 gr ημερησίως
μαγειρικού αλατιού
(που αντιστοιχούν σε 2400 mg νατρίου).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου